FOTO FİLM

YA BEN OLSAYDIM!

Selçuk Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu olarak, 24-25-26 Mart 2011 tarihlerinde düzenlediğimiz 2. Selçuk Fotoğraf ve Sinema Günleri için eğlence amaçlı üretilen bir çalışma; "Ya Ben Olsaydım?" 
Proje 8 adet film afişinin coverlanmasından oluşmakta. Hiç bir program kullanılmadan (photoshop vs.) çekim - makyaj - kostüm - mekan ayarlamaları tamamen proje ekibi tarafından sağlanmıştır. "Ya Ben Olsaydım?" sadece 2. Selçuk Fotoğraf ve Sinema Günleri'nde değil diğer üniversitelerin Fotoğraf Günleri'nde de sergilendi. Bu sergilemelerde "Neden film afişlerinin baskısını sergilediniz, anlam veremedim?" sorularıyla bile karşılaştık :) Bu tarz yorumlar da projenin başarıya ulaştığının bir göstergesi olduğu için bizim açımızdan yeterli tatmini sağladı.

Proje Fikir: 

Işın Ünlü

Fotoğraf Çekimleri: 

Işın Ünlü
Mehmet Uluyurt
Mert Yavuz
Adnan Arslantürk
Baha M. Baran





Fotoğraf: Işın Ünlü



Fotoğraf: Mehmet Uluyurt & Mert Yavuz



Fotoğraf: Işın Ünlü




Fotoğraf: Işın Ünlü




Fotoğraf: Baha M. Baran




Fotoğraf: Adnan Arslantürk




Fotoğraf: Işın Ünlü



Fotoğraflar: Işın Ünlü & Yusuf Okay

Afiş Hali Düzenlemeler:
Işın Ünlü
Yusuf Okay

Not: Sadece "Volver" film afişinde aslına sadık kalınması açısından arka planda photoshop kullanılmıştır ve "Eat Pray Love" film afişi çekiminde rahibenin bulunması imkansız olduğundan afişteki rahibe orjinal film afişinden eklenmiştir.


ONE HUNDREDTH OF A SECOND

Bir Savaş Fotoğrafçısının dramını anlatan 2007 yılı en iyi kısa film ödüllü izlenmesi gereken müthiş bir başyapıt...

Director:SUSAN JACOBSON

 

BORN INTO BROTHELS

Kalküta’nın genelevler mahallesinde yaklaşık yedi bin kadın çalışıyor. yalnızca bir grubun sosyal seviyesi bu kadınlardan da düşük: çocuklarının. new yorklu fotoğrafçı zana briski’nin hayatına bu çocuklar 1988 yılında briski, kalkütalı fahişelerin fotoğraflarını çekmeye başladığında girmiş. aylarca genelevlerde yaşayan briski, çoklukla kötü davranılan ve korkutulan bu çocukların birçoğuyla yakınlık kurmuş. dünyayı onların gözünden görmenin harika bir fikir olduğunu düşününce de, genelev sahipleri, kadın satıcıları, polis, siyasetçiler ve mafyaya rağmen bu çocuklara fotoğrafçılık dersleri vermeye başlamış. bu çocukların 35mm’lik ayarsız, basit makinelerle çektiği fotoğraflar, çocukların aileleri, sokak manzaraları, günlük yaşamdan enstantaneler ve kendi portreleri, canlı renklerle bezeli yaşam dolu belgeler olarak briski’nin karşısına çıkmış. kalküta’nın çocukları, kalküta’nın genelevler mahallesinde yaşayan bu unutulmaz çocukların dünyaya yepyeni gözlerle bakmayı öğrenmelerinin çarpıcı ve duygu yüklü öyküsüdür.  
  
Director: Zana Briski,Ross Kauffman

 
FİLMİN AFİŞİ

Filmi İzlemek İçin;  http://www.youtube.com/watch?v=q2L-dCE4tuo&hd=1